Ads 468x60px

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Βαμμένο Πέπλο-The painted veil



"Tόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά..."

"Η Κίτι είναι μια κακομαθημένη κοπέλα της ανώτερης τάξης του Λονδίνου του 1920, η οποία παντρεύεται ένα γιατρό, τον Γουόλτερ. Όταν εκείνος ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, της αφήνει το περιθώριο να διαλέξει, είτε να επιστρέψει στο σπίτι της είτε να πάει να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο του στην Κίνα. Τελικά, αποφασίζει να τον ακολουθήσει και φτάνουν σε μια περιοχή που μαστίζεται από επιδημία χολέρας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική από ότι η ίδια πίστευε και η κατάσταση χειροτερεύει περισσότερο, όταν ο Γουόλτερ προσβάλλεται από το θανατηφόρο ιό. Τα γεγονότα ωθούν την Κίτι να αλλάξει στάση σε σχέση με τη ζωή της και τα πιστεύω της. Το The Painted Veil αποτελεί διασκευή μιας ταινίας του 1937, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Γκρέτα Γκάρμπο."

Όμορφη και ατμοσφαιρική ιστορία αγάπης.Προέρχεται από το μυθιστόρημα του Γ. Σόμερσετ Μομ που μας μεταφέρει πίσω στη δεκαετία του 1920, στην εξωτική Κίνα. Είναι αρκετά συκγινητική ακόμη και για τους πιο σκληρούς πράγμα στο οπόιο συμβάλλει τα μέγιστα και το ζευγάρι των Έντουαρντ Νόρτον/ Ναόμι Γουότς, το οποίο έχει καταπληκτική χημεία και αποδίδει πολύ καλές ερμηνείες. Το πορτρaίτο τους τόσο ως ανδρόγυνο όσο και ως ξεχωριστές προσωπικότητες φιλοτεχνείται άψογα, κάνοντας το θεατή να «δεθεί» με τους πρωταγωνιστές και να πάρει το μέρος όποιου κατανοεί περισσότερο. Πολύ καλή η σκηνοθεσία για μια ταινία γυρισμένη στα βάθη της Κίνας με εκπληκτική φωτογραφία
 και πολύ πολύ καλή μουσική.

Να τη δείτε αν:

-Ψάχνετε για μια ιστορία αγάπης που ξεφεύγει πολύ από τα συνηθισμένα.
-Θέλετε να απολάυσετε καλές ερμηνείες.
-Σας αρέσει η καλή φωτογραφία
-και η καλή μουσική
- Σας αρέσουν οι ταίνιες εποχής(Η συγκεκριμένη είναι πολύ καλογυρισμένη και θα σας αποζημιώσει)

Να μην τη δείτε αν:

- Δεν έχετε πολύ χρόνο. Είναι λίγο μεγαλούτσικη (126 λεπτά)
- Δεν αντέχετε καθόλου τα love stories(αν κ αυτό είπαμε , είναι διαφορετικό)

3 σχόλια:

xristina είπε...

Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ..Η ερμηνεία των πρωταγωνιστών αρκετά καλή!! Είναι απο τις ταινίες που δεν έχουν happy end με τη έννοια και ζήσαν αυτοί καλά...και αυτό την κάνει διαφορετική..

Ανώνυμος είπε...

Κ εμένα μου άρεσε αν κ ήταν λίγο σκληρή σε ορισμένα σημεία. Η μουσική είναι πολύ καλή!

ocsoul είπε...

Απίστευτα ωραία ταινία. Πραγματικά αξίζει να τη δεις