Ads 468x60px

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Σκοτεινό ποτάμι-Mystic river





"We bury our sins, we wash them clean"

Τρεις παιδικοί φίλοι συναντιούνται μετά απο 25 χρόνια για να εξιχνιάσουν ένα τραγικό έγκλημα. Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό αστυνομικό δράμα που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ντένις Λίχεϊν, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Κλιντ Ίστγουντ. Η ταινία θίγει με υπέροχο τρόπο το πρόβλημα της κακοποίησης των παιδιών,και γενικά πως ένας ανθρωπος αντιδρά, σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Η απόλυτη κυριαρχία του συναισθήματος στη λογική. Μόνο που το συναίσθημα όταν καταλαμβάνει τον άνθρωπο, τον παρασέρνει σε δρόμους πολύ επικίνδυνους και οδηγεί σε τραγικά συμβάντα, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Περνάει επίσης το μήνυμα ότι όσο να προσπαθούμε να κόψουμε όλους τους δεσμούς του παρελθόντος,αυτό εξακολουθεί να μας κατατρέχει..

H ταινία συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών διεκδικούσε 6 Όσκαρ απο τα οποία απέσπασε 2 βραβεία: Α αντρικού ρόλου απο τον Σον Πεν (Τζίμι), και Β ανδρικού απο τον Τιμ Ρόμπινς (Σον).

Να τη δείτε αν:
- Σας αρέσει το ανατρεπτικό τέλος σε μια ταινία
- Θέλετε να δείτε την τέλεια ψυχογραφία των ηθοποιών

Να μην την δείτε αν:
- Θέλετε να χάσετε μια τέλεια ταινία... εσείς θα χάσετε :P

1 σχόλιο:

kioy είπε...

Πραγματικά σπουδαία ταινία με μεγάλες ερμηνείες!
Χαίρομαι που σας άρεσε, χαίρομαι για αυτή την άτυπη γνωριμία!