Ads 468x60px

Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Mr. Magorium's Wonder Emporium-To Mαγαζί των Θαυμάτων




"You have to believe to see it"

Η Μόλι είναι νέα ωραία και πολλά υποσχόμενη. Είναι όμως και ανασφαλής και δειλή και φοβάται να αναλάβει οποιαδήποτε μεγάλη ευθύνη. Στα 25 της είναι υπεύθυνη στο μαγαζί μαγικών και ευφάνταστων παιχνιδιών με την παράξενη ονομασία Mr. Magorium's Wonder Emporium υπό την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη Έντουαρτ Μαγκόριουμ. Ο κ. Έντουαρτ είναι ένας εκκεντρικός "θαυματο-παιχνιδοποιός", ο οποίος είναι ηλικίας 243 χρόνων και δεν έχει γεράσει πέρα από τα 65 του! Το μαγαζί το διατηρεί επί 114 συναπτά έτη, έφτασε όμως η ώρα να μεταδώσει το χάρισμά του στη Μόλι και να της παραχωρήσει την περιουσία του, για να αποσυρθεί ο ίδιος. Για το λόγο αυτό, προσλαμβάνει ένα λογιστή για να του πει την αξία του Emporium και να αναλύσει τα λογιστικά του, πράγμα το οποίο ο κ. Μαγκόριουμ δεν έχει κάνει ποτέ. Κ κάπως έτσι αλλάζει μαγικά η ζωή όλων…

Το Mr. Magorium’s Wonder Emporium, είναι ένα παραμύθι για τη σημασία του να ζεις τη ζωή σου και να μάθεις να πιστεύεις, ακόμα και σε αυτό που φαίνεται αδύνατο. Έτσι τουλάχιστον λέει η περιγραφή της ταινίας. Την παραγωγή της έχει αναλάβει ο δύο φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ παραγωγός των ταινιών Finding Neverland, The Cider House Rules, The Bourne Identity και Pulp Fiction, Ρίτσαρντ Γκλάντστεϊν και το σενάριο-σκηνοθεσία ο Zach Helm γνωστός από το Stranger than Fiction (2006).

Το μαγαζί των θαυμάτων του αξιαγάπητου κύριου Magorium είναι η υλοποίηση κάθε παιδικής φαντασίας για το πως πρέπει να είναι ένα κατάστημα παιχνιδιών. Κάθε όνειρο, κάθε βόλτα για παιχνίδια, κάθε δώρο έκρυβε ένα τέτοιο μαγικό κατάστημα. Σαν τέτοιο, σαν παιδικό όνειρο – παραμύθι τα καταφέρνει πολύ καλά. Καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ονειρικό παιχνιδοκατάστημα με όμορφα οπτικά εφέ, καλή σκηνοθετική προσέγγιση και πολύ συμπαθητικούς χαρακτήρες. Όταν τα χορτάσεις αυτά όμως- και δυστυχώς τα χορταίνεις γρήγορα- αρχίζουν και τα κενά της ταινίας που χάνει κυρίως στη υπόθεση. Κάθε παραμύθι που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να παρουσιάσει έστω μια δυο δυσκολίες παραπάνω πριν μας σερβίρει ουσιαστικά το πολυδιαφημισμένο της νόημα « Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου αλλά και γενικότερα για να πετύχεις και τα πιο απίθανα πράγματα». Περιμένοντας λοιπόν μια τέτοια εξέλιξη απογοητεύεσαι όταν όλα γίνονται εξαιρετικά γρήγορα και μένεις να σκέφτεσαi ποτε τελείωσε η ταινία , και τι εύκολα που ήταν όλα.

Οι ερμηνείες είναι αρκετά συμπαθητικές με τον Dustin Hoffman να κερδίζει τις εντυπώσεις ως τον θαυματοποιό Mr Magorium που αποφασίζει να αποσυρθεί και καταφέρνει να συγκινήσει. Η Natalie Portman ως Μολι είναι επίσης συμπαθητική χωρίς να επιτυγχάνει και κάτι εξαιρετικό.

Να το δείτε:

-Αν έχετε μικρά παιδιά. Το πιο πιθανό πως θα το απολαύσουν.
-Αν νιώθετε παιδιά και έχετε αδυναμία στα παραμύθια.

Nα μην το δείτε:

-Αν δε σας αρέσουν γενικά ταινιές που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε παιδιά.
-Αν περιμένετε κάτι το εξαιρετικό.

2 σχόλια:

Annie_Hall είπε...

Κάτι λείπει και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό...

gianna είπε...

K εγώ μ΄αυτό ακριβώς το συναίσθημα έμεινα! Νομίζω πως ήθελε λίγη ακόμη προσπαθεια!.. Έγιναν όλα πάρα πάρα πολύ εύκολα..