Ads 468x60px

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

The Grey


"Live or die on this day"

Ένα αεροπλάνο που μεταφέρει εργάτες από ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Αλάσκα πέφτει σε μια τρομακτική καταιγίδα και συντρίβεται στην αρκτική τούνδρα. Μόνο οκτώ άντρες επιζούν από το δυστύχημα. Παρά τα σοβαρά τους τραύματα και το αμείλικτο κρύο που τους περιβάλλει, συγκεντρώνουν όλες τους τις δυνάμεις και κατευθύνονται νότια, προσπαθώντας να συναντήσουν τον πολιτισμό. Μπροστά τους έχουν λίγες μόνο μέρες και λιγοστά εφόδια για να καταφέρουν να σωθούν. Και πίσω τους, μια αγέλη από θηριώδεις άγριους λύκους που τους καταδιώκει πεισματικά. Καθώς ο χρόνος κυλά σταθερά εις βάρος τους, οι τελευταίοι επιζήσαντες έχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.. Παρόλαυτα, ανάμεσα στους εργάτες είναι ο Ottway (Liam Neeson), ο μόνος εκπαιδευμένος... θα τα καταφέρει;

Πρόκειται για μια ταινία που συνδυάζει διάφορα κινηματογραφικά είδη. Είναι θρίλερ, ταινία τρόμου αλλά και προσωποκεντρικό δράμα κάποιων ανδρών στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν» λέει ο παραγωγός Τζουλς Ντέιλι.

Σίγουρα είναι μια ταινία που θα σας κεντρίσει την προσοχή στην αρχή, καθώς το σενάριο σε καθηλώνει- μιλάμε για λύκους εναντίων ανθρώπων. Η απειλή των λύκων χρησιμοποιείται σοφά για να δημιουργήσει σασπένς, και κυρίως ως αλληγορία παρά ως αφορμή για αιμοβόρικα πλάνα, αν και αυτό οδηγεί και σε κάποιες υπερβολές – μερικές από τις ανθρωπομορφικές συμπεριφορές των ζώων (η εκδικητικότητα, η απάντηση στους χλευασμούς των ανθρώπων) φαίνονται καθαρά ως δραματουργικά ευρήματα παρά ως αληθοφανείς συμπεριφορές ζώων. Ο Liam Neeson από την άλλη, είναι ο μόνος που ξεχωρίζει. Όχι μόνο ως ηγετική μορφή αλλά και ως ερμηνεία. Θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα γιατί θα περιμένετε να δείτε το νικητή από αυτή τη μάχη. Κάπου προς το τέλος όμως θα μυριστείτε το φινάλε..

Να τη δείτε:

-για να ταξιδέψετε με τα υπέροχα τοπία (έχει υπέροχη φωτογραφία)
-για την καθηλωτική σκηνή της πτώσης του αεροπλάνου

Να μην τη δείτε:

- σε περίπτωση που δεν αντέχετε τις σκληρές σκηνές
- εάν δεν αντέχετε τις ταινίες επιβίωσης

Επίσημο site: The Grey

Δεν υπάρχουν σχόλια: