Ads 468x60px

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Spiderman 3



"The greatest battle lies within"

O Spiderman απολαμβάνει την πολυπόθητη ηρεμία μετά από αρκετό διάστημα κάνοντας σχέδια …γάμου, πολύ σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει πως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγαπημένη του θα την κάνουν να απομακρυνθεί από αυτόν, κάτι που θα επιδράσει αρνητικά στην εύθραυστη ψυχική του υγεία. Όσον αφορά την πραγματική δράση; Δεν είναι μόνο ο Χάρι Όσμπορν, που ξεθάβει τη στολή του πατέρα του και ως νέος Goblin αποζητά εκδίκηση, ούτε ένας νέος «ιδιαίτερος» εχθρός ονόματι Sandman. Μια μαύρη ουσία κυριεύει την ψυχή του και τον φέρνει αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει συναντήσει, ενώ το σκοτεινό alter ego του θα τον δυναστεύσει μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο «Venom», ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αντιπάλους του...

Άκρως εντυπωσιακά εφέ που συμβάλλουν στην πιστή αναπαράσταση του κόμικ περιβάλλοντος της σειράς. Τρεις καινούριοι αντίπαλοι, βγαλμένοι από τις εικονογραφημένες περιπέτειες του ήρωα, που σημαίνει απολαυστικές μονομαχίες. Και ένας τέταρτος ...εχθρός, ο βασικότερος απ’ όλους, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο το (σκοτεινό) εαυτό του ανθρώπου- αράχνη. Κάπως έτσι συντίθεται το παζλ της τρίτης κινηματογραφικής περιπέτειας του Spiderman, η οποία κερδίσε ταυτόχρονα τον τίτλο της πιο ακριβής ταινίας όλων των εποχών με κόστος σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια! Ή, πιο απλά, το Spiderman 3 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια επική υπερπαραγωγή που βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων ταινιών της σειράς. Κι αν για τους φαν του ήρωα αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερα ευχάριστο, εντούτοις εκεί εντοπίζονται και οι μεγάλες αδυναμίες του φιλμ. Διότι ως «επική», η χρονική διάρκεια των δυόμισι (σχεδόν) ωρών καταντά μάλλον κουραστική, ενώ η όλη δράση εκτυλίσσεται στα γνωστά μοτίβα με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει κάτι το καινούριο- παρότι η ιδέα του να δοθεί μεγάλο βάρος στις ψυχολογικές διακυμάνσεις των πρωταγωνιστών προδιέθετε για το αντίθετο. Σίγουρα πολύ κατώτερο από το εξαιρετικό δεύτερο μέρος της σειράς αλλά πάντα μια ταινία που θα ικανοποιήσει τους πολυάριθμους λάτρεις του εμπορικού σινεμά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολυ ωραια ταινια. Δεν ξερω αν ειναι κατωτερη απο τις προηγουμενες μιας και εχουν περασει αρκετα χρονια απο τοτε που ειδα το 1 (το 2 δεν το εχω δει ακομα) αλλα ειναι αληθεια οτι με εντυπωσιασε!