Ads 468x60px

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

To τελεσίγραφο του Μπορν-The Bourne ultimatum



"Jason Borne comes Home"

"Ο Τζέισον Μπορν, προσπαθώντας να θυμηθεί το παρελθόν του, καταλαβαίνει ότι συνδέεται με το απόρρητο σχέδιο "Μαύρη βάτος". Όταν ο Βρετανός δημοσιογράφος που προσπαθούσε να το αποκαλύψει δολοφονείται, αποφασίζει να βρει ο ίδιος τους υψηλά ιστάμενους υπεύθυνους. Έχοντας χάσει τη μνήμη του, αλλά και το μόνο άνθρωπο που αγάπησε ποτέ του, τη Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από έναν ορυμαγδό σφαιρών, αλλά και από άριστα εκπαιδευμένους δολοφόνους νέας γενιάς, αστυνομικούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν έχει μονάχα μια επιλογή: να ταξιδέψει ανά τον κόσμο προσπαθώντας να εξακριβώσει ποιος είναι καθώς έτσι, ίσως κατορθώσει να μείνει ζωντανός"

To τελεσίγραφο του Bourne αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας των ταινιών με θέμα την ιστορία ενός υπερκατασκόπου που αναζητεί την ταυτότητα του. Ο Jason Bourne ήρωας των βιβλίων του Ρόμπερτ Λάντλαμ  έγινε γνωστός μέσα από τις δύο πρώτες ταινίες, Bourne Identity (Χωρίς Ταυτότητα) και του
Bourne Supremacy (Στη Σκιά των Κατασκόπων) στα οποία και απαντώνται και τα βασικά ερωτήματα  για την ταυτότητα του αλλά και το θάνατο της αγαπημένης του.Επειδή όμως οι απαντήσεις δεν αρκούν έρχεται το τελεσίγραφο του Μπορν να λύσει όλες μας τις απορίες.


Πρόκειται για μια ταινία με καταιγιστική δράση, αμείωτο ενδιαφέρον, ένα εκπληκτικό στο ρόλο του κατασκόπου Ματ Ντειμον και συναρπαστική εξέλιξη. Βασικά συστατικά της ταινίας οι σκηνές καταδίωξης, οι μάχες σώμα με σώμα, η ίντριγκα και οι διπλές συνωμοσίες. Με μόνο αρνητικό (για κάποιους- εμένα δεν μ΄ενόχλησε)την υπερβολή  και τον τρόπο λήψης της κάμερα στα πολλά κηνυγητά που ακολουθούσε τον ηθοποιό και κούραζε. 
Εκπλητικό παρ΄όλα αυτά το κυνηγητό στις στέγες!

Να τη δείτε αν:

-Έχετε δει και σας αρέσαν οι δύο πρώτες ταινίες. Δίνονται πολλές απαντήσεις και η ταινία είναι εξίσου καλή με τις άλλες δυο.
-Είστε φαν των ταινιών δράσης. Θα τη λατρέψετε.
-Σας αρέσουν οι ιστορίες συνομωσίας..
-... και οι δυναμικές ερμηνείες
-Σας αρέσουν τα ταξίδια. Η ταινία μας μεταφέρει (με μεγάλη ταχύτητα είναι η αλήθεια) από τη Ρωσία στο Τορίνο και πίσω στη Νέα Υόρκη, στην Μαδρίτη, το Λονδίνο κ μερικούς ακόμη προορισμούς.

Να μην τη δείτε αν:

- Ζαλίζεστε εύκολα. Το τρέξιμο με την κάμερα ενδέχεται να σας κουράσει.
-Βαριέστε τις ταινίες που βασίζονται στην δράση και τις έντονες σκηνές και όχι στο καλό σενάριο.
- Θέλετε μια ταινία για ένα ήσυχο και ήρεμο βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: