Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

48ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-Part II

Αστέρες της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής, όπως οι Τζον Μάλκοβιτς, Κρις Κούπερ, Ντάνι Κλόβερ, Αλφόνσο Κουαρόν, έχουν προσκληθεί και αναμένονται στην Θεσσαλονίκη, τις ημέρες του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, από 16 έως 25 Νοεμβρίου. Επίσης, αφιερώματα στον κορυφαίο σκηνοθέτη του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, Τζον Σέιλς, με πλήρη αναδρομή στο έργο του και στον Γουίλιαμ Κλάιν, τον πολυτάλαντο Αμερικανό σκηνοθέτη, φωτογράφο και ζωγράφο, θα είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και το αφιέρωμα στο σύγχρονο ισπανικό κινηματογράφο, με 19 ταινίες της τελευταίας τετραετίας. Ανάμεσά τους και το ντοκιμαντέρ του Χάιμε Ροζάλες, La soledad, με αφετηρία το τρομοκρατικό χτύπημα της Μαδρίτης.
Όπως κάθε χρόνο, τις δέκα αυτές ημέρες, στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα συναγωνισθούν ταινίες από όλο τον κόσμο, σε άλλο τμήμα θα προβληθεί μια επιλογή από την παραγωγή των βαλκανικών χωρών, τιμητικά αφιερώματα και προβολές με ειδικές θεματολογίες, εκθέσεις σε χώρους της πόλης, σεμινάρια, ενώ στην Αγορά του Φεστιβάλ θα συναντηθούν επαγγελματίες- πιθανοί αγοραστές ταινιών παραγωγής ΝΑ Μεσόγειου και Βαλκανίων.Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την ταινία «My bluberry nights».

Πηγή news.pathfinder.gr
Πλήρες άρθρο: Εδώ
Ο πλήρης οδηγός του 48 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη σελιδά του φεστιβάλ http://www.filmfestival.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: