Ads 468x60px

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

The Fountain-H Πηγή της Ζωής





"What If You Could Live Forever? What if you could love forever?"

"Στην προσπάθειά του να σώσει την αγαπημένη του από το θάνατο, ένας άνδρας μέσα από τρεις παράλληλες ιστορίες ψάχνει το μυστικό της αιωνιότητας. Σε μία ιστορία που απλώνεται σε χρονική περίοδο χιλίων χρόνων, ένας ισπανόφωνος κατακτητής του 16ου αιώνα, ένας επιστήμονας του σήμερα και ένας αστροναύτης του 26ου αιώνα ψάχνουν απαντήσεις για το μυστήριο της ζωής και το ελιξίριο της νιότης, προσπαθώντας να υπερβούν το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης."

Το μόνο σίγουρο για το fountain είναι πως δεν πρόκειται για μια ταινία όπως όλες οι άλλες. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν σκηνοθεσία και σενάριο αναλαμβάνει ο Darren Aronofsky (Pi, Requiem for a dream). Πρόκεται για μια ταινία φαντασίας διαφορετική από τις συνηθισμένες αφού πραγματατεύται το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης, τη ζωή, το θάνατο, την αγάπη. Είναι άραγε τίποτα από όλα αυτά παντοτινό αναρωτιόμαστε σε πολλά σημεία της ταινίας. Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε μια ταινία μαεστρικά σκηνοθετημένη με εξαιρετική φωτογραφία. Η μουσική που όπως και στο Requiem ανήκει στον Clint Mansell είναι μαγική, απερίγραπτα μελωδική μ΄ένα τόνο νοσταλγίας.Ο Hugh Jackman είναι σπαρακτικός σε όλη την ταινία και ειδικά μετά το θάνατο της αγαπημένης του ενώ πολύ καλή είναι και η Rachel Weisz. Με μια βαθύτερη ματιά το fountain κινείται γύρω από την αντιμετώπιση του θανάτου από τον άνθρωπο τον οποίο καταφέρνει τελικά να ξορκίσει,να τον παρουσιάσει σαν μια πράξη δημιουργίας και να μας πείσει πως το πιο σημαντικό είναι να ζεις και να αγαπάς τελικά(τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα εγώ).

Να το δείτε:

-Αν θέλετε να δείτε μια ταινία διαφορετική (Πρωτότυπη τη λες καλύτερα)
-Αν έχετε φιλοσοφικές αναζητήσεις
-Για να απολαύσετε την καταπληκτική μουσική της
-Για να προβληματιστείτε ( Δυο μέρες πέρασαν που την είδα και ακόμη τη σκέφτομαι και την αναλύω)
-Αν έχετε δει και σας άρεσαν οι προηγούμενες ταινίες του Aronofsky

Να μην το δείτε:

-Αν θέλετε μια ταινία για ένα χαλαρό και ήρεμο βράδυ. (Δεν θα σας αρέσει και θα σας κουράσει)
- Αν δεν είστε διαθετιμένοι να παραμείνετε συγκεντρωμένοι (Δεν θα καταλάβετε τίποτα)
-Αν δεν έχετε φιλοσοφικές αναζητήσεις (Εκτός του ότι δεν θα καταλάβετε τίποτα, θα βαρεθείτε)
-Αν δεν σας αρέσουν οι ταινίες που ξεφεύγουν από τη σειριακή αφήγηση των γεγονότων και ιδιαίτερα ο τρόπος σκηνοθεσίας του Aronofsky.

1 σχόλιο:

kioy είπε...

Μία πολύ μεγάλη ταινία! Μια ταινία που πήγε το cinema μπροστά και σίγουρα η πιο καλοδουλεμένη του Darren. Οι μόνες ενστάσεις μου βρίσκονται στο αντίθετο των απόψεων μας για τον Hugh!
Γεια χαρά!