Ads 468x60px

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Little Miss Sunshine





"Εκεί που τα όνειρα συναντούν την πραγματικότητα..."

"Οι Χούβερ, μία από τις πιο δυσλειτουργικές, εκκεντρικές και ταυτόχρονα συμπαθητικές οικογένειες, είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στους τελικούς των παιδικών καλλιστείων Little Miss Sunshine με την 8χρονη κόρη τους πάση θυσία. Έτσι, σύσσωμη η εξαμελής οικογένεια επιβιβάζεται σ' ένα ετοιμόρροπο van volkswagen και το road trip ξεκινά. Στην πορεία προς τη δόξα η οικογένεια θα έρθει αντιμέτωπη με ανεκπλήρωτα όνειρα, πικρές αλήθειες και, τελικά, με τον ίδιο τον διαγωνισμό ομορφιάς και τις σουρεαλιστικές του διαστάσεις."

Έχω τόσα πολλά να γράψω γι΄αυτήν την ταινία που δεν ξέρω από που ν΄αρχίσω. Εξαιρετική σε όλα της. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας λίγο περίεργης μα και τόσο συνηθισμένης. Μιας οικογένειας με μέλη τόσο ξεχωριστά και ταυτόχρονα τόσο καθημερινά με μεγάλα και μικρά όνειρα για τα οποία ζουν,παλεύουν,απογοητεύονται αλλά αρνούνται να το βάλουν κάτω. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι "Να κάνεις αυτό που αγαπάς και να μη νοιάζεσαι για τα υπόλοιπα". Μαζί με ανθρώπους που αγαπάς θα συμπλήρωνα εγώ όπως τα μέλη αυτής της οικογένειας που δίνουν ένα μάθημα ζωής όταν γίνονται ένα και δίνουν μαζί την τελική μάχη.

Εξαιρετικά καλογραμμένο και μεστό σενάριο διακρίνει την ταινία, φανταστικοί διάλογοι, καλές ερμηνείες και πολύ καλή σκηνοθεσία για μια ταινία χαμηλής παραγωγής του ανεξάρτητου Αμερικανικού Κινηματογράφου. Το little Miss Sunshine έρχεται να αποδείξει πως καλές ταινίες είναι αυτές που γεννιούνται από αγάπη και ταλέντο. Mπορεί να έχασε το oscar καλύτερης ταινίας από τον Πληροφοριοδότη κέρδισε όμως τα oscar καλύτερου σεναρίου, καλύτερου β΄ανδρικού ρόλου (από τον Αλαν Αρκιν) και σίγουρα μια θέση στις καρδίες μας.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Abigail Breslin (Olive Hoover),Greg Kinnear (Richard Hoover),Paul Dano (Dwayne Hoover),Alan Arkin(Grandpa Edwin Hoover) Toni Collette (Sheryl Hoover),Steve Carell (Frank Hoover).Η Σκηνοθεσία της ταινίας είναι από τους Jonathan Dayton,Valerie Faris και σενάριο από τον Michael Arndt.

Να την δείτε...

... για να κλάψετε να γελάσετε και να βγείτε λίγο καλύτεροι άνθρωποι.

1 σχόλιο:

kioy είπε...

Πραγματικά πολύ καλή κωμμωδία! Όχι με την ένοια που έχει διαφθαρεί από τις σύγχρονές γελιότητες, αλλά με την γνήσια κινηματογραφική ερμηνεία της λέξης!
Και μάλιτα την εποχή που ψάχνουμε καλές ταινίες του είδους με το μικροσκόπιο!
Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περασμένης seazon!
Χαιρετισμούς!