Ads 468x60px

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Elizabeth, The Golden Age-Elizabeth, Η χρυσή εποχή




"Woman. Warrior. Queen."

"H συγκλονιστική ιστορία μιας ολόκληρης εποχής: η σταυροφορία μιας γυναίκας για να αποκτήσει τον έλεγχο στον έρωτα, να συντρίψει τους εχθρούς της και να εξασφαλίσει τη θέση της ως μια ακαταμάχητη φιγούρα του Δυτικού κόσμου. Έχοντας επίγνωση των θρησκευτικών και πολιτικών αλλαγών στην κεντρική Ευρώπη στα τέλη του 16ου αιώνα, η Ελισάβετ I συνειδητοποιεί ότι η εξουσία της απειλείται ευθέως από τον Ισπανό Βασιλιά, Φίλιππο ΙΙ, που φέρεται να συμμαχεί με τη ξαδέρφη της, Μαρία Στιούαρτ. Κι ενώ ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο για να υπερασπιστεί την Αυτοκρατορία της, τα τρυφερά αισθήματα που νιώθει για τον Σερ Ουόλτερ Ράλεϊ, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση…"

Δυστυχώς δεν έχω προκόψει ακόμη να δώ την Elizabeth την Ι που απέσπασε τις καλύτερες των κριτικών,χρυσές σφαίρες και όσκαρ. Η συνέχεια της ταινίας, η Elizabeth στη χρυσή της εποχή,δέκα χρόνια από τη στιγμή που ανέλαβε το θρόνο της Αγγλίας δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε αλλά ούτε και πως μ΄ απογοήτευσε.Μια ταινία με βασικούς πρωταγωνιστές την Cate Blanchett,τη Samantha Morton,τον Clive Owen,τον Geoffrey Rush είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενη. Στην πραγματικότητα την παράσταση κλέβουν πράγματι η Cate Blanchett και ο Clive Owen αφού το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας περιστρέφεται γύρω τους. Τι κι αν ο πιστός Οwen άλλη αγάπησε? Η σχέση του με τη βασίλισσα κάνει τη διαφορά. Ιστορικά έχει κάποιες ανακρίβειες και γεγονότα ειδικά φτιαγμένα για την εξέλιξη της υπόθεσης, έχει και μικρά λάθη όπως η αναφορά στην Τουρκία στα χρόνια της Oθωμανικής Αυτοκρατορίας ή η γεωγραφική τοποθέτηση της ναυτικής σύγκρουσης. Αν βέβαια η ιστορία δεν είναι το δυνατό σας σημείο (όπως δεν είναι για μένα) μπορεί να μην τα προσέξετε καν.

Να τη δείτε:

- Για να απολαύσετε την Cate Blanchett στο ρόλο της Elizabeth. Κατά την άποψη μου συνδύασε μοναδικά το φόβο και τη δύναμη, τη λαχτάρα και το πάθος, το θάρρος και την εντύπωση του εύθραυστου.
- Για τα εκπληκτικά της κοστούμια και το εντυπωσιακό μακιγιάζ.
- Για να γνωρίσετε κάποιες από τις πτυχές της ζωής της Ελίζαμπεθ της πρώτης.

Να μην τη δείτε:

- Αν η ιστορία και ειδικά η ιστορία της Αγγλίας, είναι το δυνατό σας σημείο. Θα απογοητευτείτε.
-Αν παρόλο που η ιστορία δεν σας ξετρελαίνει, περιμένετε να δείτε μια αμιγώς ιστορική ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: