Ads 468x60px

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Love in the time of cholera - Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας



“How long would you wait for the one who love??”

Η ταινία είναι μεταφορά του ομώνυμου και βραβευμένου βιβλίου του Gabriel Garcia Marquez. Πρόκειται για την ιστορία που συνοψίζει συγκινητικά και μοναδικά την έννοια της απόλυτης αγάπης: Ο Φλορεντίνο Αρίσα (Javier Bardem) είναι ένας νεαρός που ερωτεύεται τρελά την Φερμίνα Δάσα (Giovanna Mezzogiorno). Εκείνη, αστή, σχεδόν άγουρη, καταπιεσμένη και μην ξέροντας τι σημαίνει να νιώθεις ερωτευμένος, παντρεύεται τον επιφανή γιατρό Χουβενάλ Ουρμπίνο(Benjamin Bratt). Τα χρόνια περνούν, ο Φλορεντίνο κάνει διάφορες σχέσεις αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την αγάπη του για την Φερμίνα. Tελικά, το ζευγάρι ενώνεται, γέρικο κοντά στα 80 πια, μετά από 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 μέρες, όσα ακριβώς χρόνια μετρά ο έρωτας αυτός.

Η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς που όμως αλλιώς την περιμέναμε κ αλλιώς βγήκε… Η ταινία αν και αισθηματική δεν περιέχει ίχνος ρομαντισμού. Ο σκηνοθέτης αφιερώνει ελάχιστο χρόνο στο να δείξει γιατί και πώς ερωτεύονται οι δύο νέοι (ή μάλλον δεν το δείχνει) και σε μεταφέρει άτσαλα στη μέση ηλικία τους και μετά στα γηρατειά. Αν ήταν λίγο διαφορετικά γυρισμένο, θα ήταν μία τρομερή παρωδία για τις ρομαντικές ταινίες και θα έβγαζε γέλιο!! :P


Να τη δείτε :

-γιατί έχει ωραία soundtracks…:P (το trailer περιέχει το τραγούδι της Shakira «La Despedida»)
- για να διερωτηθείτε, εσείς πόσο θα περιμένατε για τη αγάπη σας..?? (εξάλλου είναι κ το μόνο που σου μένει βλέποντας την ταινία )

Να μη τη δείτε:

- γιατί θα απογοητευτείτε από τη μεταφορά του βιβλίου
- γιατί διαβάζοντας κ αυτό το post είναι σα να την είδατε…(μη κλαίτε κ τα λεφτά του εισιτηρίου) :P

Δεν υπάρχουν σχόλια: