Ads 468x60px

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

H Τριλογία του Κόσμου: To αστέρι του Βορρά- His Dark Materials: The Golden Compass





Σε έναν παράλληλο κόσμο με το δικό μας, στον κόσμο της Λύρας ο κάθε άνθρωπος έχει ένα δαιμόνιο-ένα μικρό ζώο, που αλλάζει διαρκώς μορφή- κι εκείνο της Λύρας λέγεται Πανταλεήμων. Σε άλλα σύμπαντα, η ψυχή ενός ανθρώπου φωλιάζει μέσα στο σώμα του, σιωπηλή και αόρατη. Στο δικό της σύμπαν, το δαιμόνιο είναι ο ισόβιος σύντροφος του ανθρώπου. Με τον Πανταλεήμων λοιπόν στο πλάι της, η Λύρα πρόκειται να ζήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της. Στο ταξίδι της, στο Βορρά, προκειμένου να σώσει τον καλό της φίλο Ρότζερ, θα γνωρίσει τον κόσμο των μαγισσών, θα συναναστραφεί με δυο από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του κόσμου της, τον Λόρδο Άσριελ και την κυρία Κάλτερ και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία του Γιόρεκ Μπάρνισον, μιας λευκής αρκούδας...Να δούμε όμως θα τα καταφέρει..??

Όσο για εμάς, θα μάθουμε ότι η Λύρα δεν είναι μια συνηθισμένη κοπέλα της ηλικίας της, αλλά γύρω από την ενηλικίωσή της υφαίνεται ένα ολόκληρο σύμπαν πιθανοτήτων και γεγονότων που οι επιλογές της θα είναι καθοριστικές για το μέλλον όχι μόνο της ίδιας και των αγαπημένων της προσώπων, αλλά και όλου του κόσμου της.

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου, πρώτου βιβλίου του αναγνωρισμένου από κοινό και κριτικούς και βραβευμένου συγγραφέα Φίλιπ Πούλμαν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε, μεταξύ άλλων τους: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρεγκ, Εύα Γκριν, Σαμ Έλιοτ και την Ντακότα Μπλου Ρίτσαρντς, στο ρόλο της Λύρας Μπελάκουα.

Να τη δείτε:
-η ταινία παραμένει ένα πραγματικά φανταστικό ταξίδι γεμάτο με θαυμαστές εικόνες. Μια αληθινή οπτική πανδαισία. Με τέλεια χιονισμένα τοπία
-για τη Νικολ, είναι μια πολύ αστραφτερή,καλή, κακιά ice queen :P

Να μη τη δείτε:
-αν δε σας αρέσει αυτό το στυλ ταινιών..όπως για πχ. Νάρνια, Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών
-γιατί ίσως απογοητευτείτε απο το απλοϊκό σενάριο(είναι γεμάτο με όρους χωρίς νόημα, μυστικιστικές ιδέες, ανόητα ονόματα και ένα μπλέξιμο από διηγήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: