Ads 468x60px

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Το Γαμήλιο Πάρτυ





"Ότι δεν θα 'θελες να συμβεί στο γάμο σου!"

"Ιούλιος. Ο Ηλίας και η Μαρίνα καταφθάνουν στην Κρήτη για να ενώσουν τις ζωές τους με τα ιερά δεσμά ενός γάμου, που συγγενείς και φίλοι περιμένουν εναγωνίως! Ο γάμος τελείται κανονικά και όλοι ετοιμάζονται να το γιορτάσουν, όμως η μοίρα τους επιφυλάσσει εκπλήξεις... Ένα μικρό αλλά σημαντικό τυπογραφικό λάθος στο προσκλητήριο, τους στέλνει όλους στα... πέντε σημεία του ορίζοντα!
Καταδιώξεις, ατυχήματα, απανωτές παρεξηγήσεις, αλλά και μια πυρκαγιά σηκώνουν όλο το νησί στον αέρα και κάνουν για όλους το δρόμο προς το γαμήλιο party, μια τρελή πορεία προς το άγνωστο..."

Ότι δεν θα ΄θελες να συμβεί στο γάμο σου. Ακριβώς έτσι. Το τραγουδάκι "Άλλος για Χίο τράβηξε, πήρε κ άλλος για Μυτιλήνη" το ξέρετε?? Έ κάπως έτσι εξελίσσεται η ταινία. Κι αυτό είναι και καλό και κακό. Για αρχή να πούμε πως πρόκειται για μια διεθνή (κατά κάποιο τρόπο) προσπάθεια. Η Christine Crokos, Ελληνοαμερικανίδα, σκηνοθετεί. Ο Alex Dimitriades, Ελληνοαυστραλός, γνωστός από το "Head on", πρωταγωνιστεί δίπλα στη Φαίη Ξυλά.Η Ιφιγένεια Κοτσώνη, γεννημένη στη Βουδαπέστη, υπογράφει το σενάριο και οι Locomondo, από τα studios της Jamaika, υπογράφουν τη μουσική. Ποιο είναι το αποτέλεσμα? Μια ανάλαφρη χαρούμενη ταινία,κλασσικό ελληνικό χιούμορ, με βρώμικα αστειάκια, σεξουαλικά και όχι μόνο υπονοούμενα και πολλή (αθάνατη) Κρήτη που αυτό τον καιρό είναι must!(Δεν φταίμε εμείς που αρέσουμε). Κι αν τα ελληνικά του κυρίου Δημητριάδη είναι λίγο φτωχά οι άλλοι τα καταφέρνουν μια χαρά να κάνουν το χειλάκι μας να γελάσει και το μυαλουδάκι μας λίγο να ξεχαστεί.

Να τη δείτε:

-Για την φοβερή και τρομερή Κρητική Εξοχή που προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο!
-Γιατί έχει αρκετό γέλιο.
-Για να στηρίξουμε τη ντόπια παραγωγή(Λες και πουλάω ντομάτες ε? Έ καλά την Ελληνική προσπάθεια τότε!)

Να μην τη δείτε:

-Γιατί είναι μια ακόμη ελληνική ταινία στο ίδιο κόψιμο αν και βασισμένη σε πιο πρωτότυπη ιδέα.
- Ε γιατί δεν διεκδικεί και δάφνες ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: