Ads 468x60px

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

The 80th Annual Academy Awards - Oscars 2008

H 80η απονομή της Ακαδημίας Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε τελικά παρά τα προβλήματα που υπήρχαν για αρκετό καιρό στον αέρα και πέρασε κιόλας στην ιστορία.

Τα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα με το "No country for old men" (που περιμένω πως και πως), να κερδίζει τις εντυπώσεις με τα 4 βραβεία που κατάφερε να αποσπάσει (Καλύτερης ταινίας,σκηνοθεσίας από τους αδερφούς Coen, β' ανδρικού ρόλου από τον Javier Bardem και διασκευασμένου σεναρίου) ,τον Daniel Day Lewis να κερδίζει λογικά και αναμενόμενα το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου και το "Atonement" ως μεγάλος χαμένος της βραδιάς (προσωπική εκτίμηση αυτή) να κερδίζει μόνο το βραβείο για την καλύτερη μουσική επένδυση. Στη μεγάλη βραδιά, για να μην λέτε πως ξέχασα τις γυναικείες ερμηνείες, μεγάλη κερδισμένη η Marion Cotillard για το " La vie en Rose" και η Tilda Swinton για το "Michael Clayton" για τα βραβεία πρώτου και δεύτερου γυναικείου ρόλου αντίστοιχα. Μεγάλη χαμένη (προσωπική εκτίμηση κ αυτή) η Cate Blanchett.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, μας άρεσε πολύ το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου στη "Juno", τα καλύτερα κοστούμια στο "Elizabeth" και τα τεχνικά βραβεία(ήχου, μοντάζ, και μοντάζ ήχου) στο "The Bourne Ultimatum " (απίστευτα άρτια τεχνικά ταινία). Αντιθέτως δεν μας άρεσε (εμένα δηλαδή) το βραβείο φωτογραφίας στο "There will be blood" (Δεν λέω πως δεν ήταν καλή αλλά λάτρεψα τη φωτογραφία στο "Atonement"), το βραβείο για το καλύτερο animated (Δεν έχω δει το "Persepolis" αλλά τον "Ratatouille" δεν τον παω) ενώ τέλος με μπέρδεψε το βραβείο για τα καλύτερα οπτικά εφέ ("Transformers" Vs "The Golden Compass".. το "Τransformers" είναι παιδική αγάπη δεν ξέρω..)

Για τα υπόλοιπα βραβεία δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αφού δεν έχω δει όλες τις ταινίες, με πρώτη και καλύτερη το "No Country for Old men".

Oscars 2008 by imdb

Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τους νικητές καθώς και όλες τις υποψηφιότητες της μεγάλης βραδιάς!

Kαι μερικές φωτογραφίες από το imdb και πάλι.



Οι Ethan και Joel Coen κρατούν περήφανοι τα χρυσά αγαλματίδια που απέσπασε το "Νο country for old men"

Ο Martin Scorsese παραδίδει το βραβείο στον Ethan Coen.

Η Marion Cotillard ευχαριστεί καταχαρούμενη...


Το ίδιο και ο Daniel Day Lewis..

O Dario Marianelli ποζάρει μαζι με την Amy Adams

Πολλές περισσότερες φωτογραφίες εδώ! Oscar Photos

Και του χρόνου λοιπόν! Μακάρι κάθε χρόνο να έχουμε όλο και περισσότερες καλές ταινίες και ερμηνείες κι ας διαφωνούμε μετά για τα αποτελέσματα των Oscar!

2 σχόλια:

dunno είπε...

μεγαλυτερη πικρια μου ηταν οτι η Cate εφυγε μ'αδεια χερια.ηξερα οτι για τον Α' δεν ειχε και πολλες πιθανοτητες, αλλα για τον Β' ημουν αρκετα αισιοδοξος.παντως η βραδια ηταν γεματη και τα ειχε για αλλη μια φορα ολα. το καταφχαριστηθηκα.αντε και του χρονου

gianna είπε...

Και μενα στο Elizabeth μου άρεσε πάρα πάρα πολύ.. Δεν λεω καλή η Marion Cotillard αλλά στεναχωρέθηκα για την Cate. Για το β΄ ρόλο έλεγαν όλοι πως θα το έπαιρνε εκείνη οπότε η αλήθεια ξαφνιάστηκα.

Εγώ δυστυχώς δεν την είδα την απονομή αλλά για να το λες έτσι θα 'ναι! :)