Ads 468x60px

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Untraceable-Θανάσιμος επισκέπτης




"A cyber killer has finally found the perfect accomplice: You"

Η Τζένιφερ Μαρς, πράκτορας του FBI, αναλαμβάνει να βρει και να συλλάβει ένα serial killer ο οποίος μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα των θυμάτων του στο internet. Η Τζένιφερ δίνει μια μάχη με το χρόνο αλλά, καθώς ο χρόνος τελειώνει, το κυνηγητό γίνεται πιο προσωπικό και πιο επικίνδυνο.

Από τους παραγωγούς του "Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ" έρχεται το "Untraceable" που μαζί με τους Diane Lane ("Unfaithful"), Colin Hanks ("King Kong") και Billy Burke ("24") υπόσχονται ένα αγωνιώδες θρίλερ γεμάτο ανατροπές. Ναι καλά.. και το "Epic Movie" είναι η κωμωδία του αιώνα!

Είδα το "Untraceable" κυρίως για το πρωτότυπο(??) του θέματος.Όσο να πει κανείς φόνοι που μεταδίδονται Live στο Internet και κανείς μα κανείς ούτε καν η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν μπορεί να εντοπίσει το psycho και computer nerd δολοφόνο κατάφεραν να με ιντριγκάρουν (φοιτήτρια πληροφορικής γαρ). Μέχρι εκεί όμως. Με τις λιγοστές μου γνώσεις βρήκα τα δεδομένα της ταινίας αρκετά ακριβή και ότι έχει να κάνει με την killwithme.com μάλλον καλομελετημένο. Όρκο δεν παίρνω βέβαια. Από εκεί και πέρα η ταινία αρχίζει να χάνει. Λες και όλοι μαζί αποφάσισαν να παίξουν ο καθένας όπως θέλει και συνδύασαν και δυο τρεις ταινίες για ποικιλία. Οι φόνοι φλερτάρουν επικίνδυνα με την παράνοια του "Saw" (ολόκληρο ρεύμα δημιούργησε), υπάρχουν στοιχεία wanna be δράματος και καλά για να περαστούν μηνύματα κ έχει και λίγο ξύλο προς το τέλος. Ουσιαστικά όμως αυτό που σε κρατάει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας είναι η αγωνιά να πετύχεις την πρόβλεψη για τη συνέχεια. Συνήθως την πετυχαίνεις και χαμογελάς χαιρέκακα με την αθωότητα της πρωταγωνίστριας Diane Lane που προσπαθεί η καημένη αλλά δεν μας πείθει και πολύ. Από τη σκηνοθετική προσέγγιση του πράγματος ο Gregory Hoblit έχει κάνει και καλύτερες δουλειές καθώς εδώ δεν καταφέρνει να επιτύχει την απαραίτητη ατμόσφαιρα του αγωνιώδους θρίλερ που μας υποσχέθηκαν.


Να το δείτε:

-Αν βρεθείτε στο cinema και ψάχνετε για θρίλερ χωρίς πολλές απαιτήσεις(Από το "Εye" καλύτερο είναι πάντως)
-Αν σας ενδιαφέρουν θέματα σχετικά με την πληροφορική(θα έχετε ένα παραπάνω λόγο να ασχοληθείτε

Να μην το δείτε:

-Αν περιμένετε να σας συνεπάρει ή να τρομάξετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: