Ads 468x60px

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Iron Man




"I just finally know... what I have to do..."

O δισεκατομμυριούχος βιομήχανος - εφευρέτης - έμπορος όπλων Τόνι Σταρκ , κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης απάγεται από τρομοκράτες στο Αφγανιστάν. Για να δραπετεύσει, κατασκευάζει μια προηγμένης τεχνολογίας πανοπλία την οποία και αποφασίζει να εξελίξει επιστρέφοντας στην Αμερική. Έχοντας αλλάξει ριζικά μετά τα γεγονότα της απαγωγής του αποφασίζει να αλλάξει τους προσωπικούς του στόχους αλλά και τους στόχους της βιομηχανίας του και με τη βοήθεια της τελειοποιημένης πλέον στολής του που τον μετατρέπει σε Iron Man και των πιστών συνεργατών του να επανορθώσει για όλες τις αδικίες που έχει κάνει.

Ο σκοτεινός και πολυδιάστατος ήρωας comic της Marvel γίνεται ένα από τα πιο αναμενόμενα blockbuster της χρονιάς. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Jon Favreau ενώ τον σιδερένιο άνθρωπο ενσαρκώνει μοναδικά ο Robert Downey Jr.

Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας, o εντυπωσιακός αν μη τι άλλο Iron Man είναι μια υπερπαραγωγή υπερβολική σε όλα της –για υπερήρωα μιλάμε άλλωστε- με πολύ χιούμορ και καλή εξέλιξη αν και μάλλον κάτι της λείπει για να γίνει μοναδική. Για να τα πάρουμε από την αρχή η ταινία είναι βασισμένη στις έξυπνες ατάκες στη χιουμοριστική αντιμετώπιση των πραγμάτων δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα ούτε εξηγεί και πολλά πολλά για τη γέννηση του σπουδαίου ήρωα. Γενικά καταφέρνει να διασκεδάσει, να προκαλέσει γέλιο, να κρατήσει τους θαυμαστές του ήρωα και κυρίως να διατηρήσει το ενδιαφέρον της παρά τις δύο ώρες της διάρκειας της. Το αρνητικό είναι πως ίσως να απογοητεύει λίγο λόγω της έλλειψης περισσότερων εντυπωσιακών-υπερβολικών σκηνών.

Ερμηνευτικά, εξαιρετικός ήταν ο Robert Downey Jr. που ερμηνεύει μοναδικά τον ιδιόρρυθμο Tony Stark σε κάθε έκφραση της προσωπικότητας του. Αρκετά καλός ήταν και ο μεγάλος αντίπαλος του Iron Man , Iron Monger -κατά κόσμον Jeff Bridges -που βγάζει την απαιτούμενη κακία και εγωπάθεια που απαιτεί ο ρόλος του. Τέλος καλή ήταν και η σκηνοθετική προσέγγιση του Favreau που καταφέρνει να φτιάξει μια ταινία για όλα τα γούστα που βλέπεται ευχάριστα και από θεατές λιγότερο θερμούς με τις superhero movies.

Να τη δείτε:

-Αν σας αρέσουν οι ταινίες με ηπερήρωες
-Γιατί έχει έξυπνες ατάκες
-Γιατί θα περάσετε ένα ευχάριστο και χαλαρό δίωρο

Να μην τη δείτε:

-Γιατί δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που φαίνεται

4 σχόλια:

par...alogos είπε...

Δε νομίζω ότι αξίζει να το δει κάποιος στο σινεμά πάντως...

gianna είπε...

Κοίτα, η αλήθεια κ εγώ τα 8,50 ευρώ που έσκασα στην Odeon τα ψιλολυπήθηκα! Αλλά με καλή παρέα και καλή διάθεση περνάει ευχάριστα η ώρα και δεν το πολυσκέφτεσαι!

gianna είπε...

Άσε που τώρα που το σκέφτομαι, σε DVD θα λέει λιγότερο!:P

Stelios είπε...

Εκτός και αν δεις το dvd με το ίδιο καλή παρέα...
Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν καλύτερες ταινίες να δεις στον κινηματογράφο, για ένα ευχάριστο 2ωρο πάντως καλή ήταν..
(Να ήταν μόνο 8,50 ευρώ...)