Ads 468x60px

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Rec





"Experimenta El Miedo"

Η δημοσιογράφος Angela (Manuela Velasco) και ο καμεραμάν της πηγαίνουν στον τοπικό σταθμό της πυροσβεστικής και περνούν εκεί τη νυχτερινή βάρδια, στα πλαίσια ενός ρεπορτάζ για την τηλεόραση. Μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχονται από μία ηλικιωμένη γυναίκα, που δηλώνει ότι είναι εγκλωβισμένη στο διαμέρισμα της, πηγαίνουν στο κτήριο που μένει. Εκεί ακούνε τρομακτικές κραυγές που δεν ξέρουν από που προέρχονται...αυτή είναι η αρχή μίας εφιαλτικής νύχτας και ενός δραματικά πρωτότυπου ρεπορτάζ.

Το Rec είναι μία άκρως καθηλωτική ταινία τρόμου που ξεχωρίζει από την πληθώρα των ταινιών του είδους. Ολόκληρη η ταινία είναι γυρισμένη με κάμερα χειρός οπότε στην αρχή λογικό είναι σε μερικούς η ταινία να θυμίσει τα Blair Witch Project και Cloverfield, οπότε από πλευράς σκηνοθεσίας περιμένουμε κάτι παρόμοιο με το Blair, όμως κάποια σκηνοθετικά κόλπα των Jaume Balaguero και Paco Plaza ήταν εκπληκτικά. Η έλλειψη μουσικής είναι προφανής αλλά οι ερμηνείες του καστ που υποδύονται πειστικά τα συναισθήματα φόβου, τρόμου και πανικού σε συνδυασμό με την ρεαλιστική σκηνοθεσία δημιουργούν τα ίδια συναισθήματα και στον θεατή. Αρκετά ενδιαφέρον είχε το τέλος καθώς αναρωτιέσαι τι θα γίνει έπειτα στο κτίριο και στους ανθρώπους αυτούς..

Σε λίγο καιρό θα δείτε στις αίθουσες τη διασκευή του Rec στα αμερικανικά δεδομένα, θα ονομάζεται Quarantine (με πρωταγωνιστες την Jennifer Carpenter και τον Steve Harris).

Να τη δείτε:
- γιατί μέχρι να αντιληφθείς τι γίνεται, η αγωνία και ο τρόμος σου αυξάνονται διαρκώς
- γιατί βραβεύτηκε με το Silver Scream Award στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου του Άμστερνταμ, με 3 βραβεία Goya (Καλύτερης Νέας Ηθοποιού για τη Manuela Velasco, Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερων Ειδικών Εφέ) και με 5 βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Καταλονίας Sitges

Να μη τη δείτε:
- εάν δε σας αρέσουν ταινίες με ζόμπι
- εάν δε θέλετε να πετάγεστε κάθε τρεις και μία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα τη δω! Θα τη δω! Και τα ζόμπι μ' αρέσουν και να πετάγομαι κάθε τρεις και λίγο!