Ads 468x60px

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

The Dark Knight - Σκοτεινός Ιππότης






«Why so serious?!»

Ο Σκοτεινός Ιππότης, το σίκουελ του επιτυχημένου «Batman Begins», ενώνει και πάλι το σκηνοθέτη Christopher Nolan με τον Christian Bale , ο οποίος θα ενσαρκώσει για δεύτερη φορά τον μασκοφόρο εκδικητή και μεγιστάνα της Γκόθαμ, Batman- Bruce Wayne. Στη νέα ταινία, ο Batman θα βάλει ψηλότερα τον πήχη στον αγώνα για την πάταξη του εγκλήματος. Με την βοήθεια του Υπαρχηγού James Gordon (Gary Oldman) και του Εισαγγελέα, Harvey Dent (Aaron Eckhart), θα επιχειρήσει να διαλύσει τις εναπομένουσες εγκληματικές οργανώσεις που μαστίζουν την πόλη. Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα ανερχόμενο εγκληματικό μυαλό, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ, ως Joker(Heath Ledger).

Είναι μια ταινία με απίστευτη ένταση, μυστήριο και αγωνία.. Οι ηθοποιοί ο ένας καλύτερος από τον άλλον…με τον Batman και τον Joker να κλέβουν την παράσταση όπως ήταν αναμενόμενο. Θα εστιάσω στον Joker μιας και χάθηκε…Αυτή η εμμονή με το χάος, η καταπάτηση όλων των νόμων και των κανόνων και η παράλληλη αδιαφορία για οποιοδήποτε υλικό αγαθό και χρήμα σίγουρα τον ανεβάζει πολύ και τον ξεχωρίζει από οποιονδήποτε άλλο παρανοϊκό ή κοινό εγκληματία έχουμε συναντήσει.

Nα τη δείτε:
- γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία CGI ( computer generated image ) δηλαδή δεν υπάρχουν αποκλειστικά δημιουργημένες εικόνες από ηλεκτρονικό υπολογιστή πράγμα που καθιστά την ταινία άκρως ρεαλιστική.
-γιατί η ταινία γυρίστηκε με τις προοπτικές iMAX, τη μέγιστη κινηματογραφική ανάλυσή εφικτή σήμερα, που δεν την έχουν ακόμα εγκαταστήσει πολλές κινηματογραφικές εταιρείες προβολής.
-ακόμα κ αν δεν σας αρέσουν οι comic-ταινίες, γιατί αυτή δεν μοιάζει με τέτοια :P

Να μη τη δείτε:
-εάν έχετε συνδέσει τους κλόουν με το καλό :P

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η ταινία, μου άρεσε πολύ. Μου θύμισε πολύ τον καιρό που έβγαιναν καλές ταινίες με ήρωα τον Μπάτμαν (οι ταινίες του Μπάρτον, δηλαδή)!

xristina είπε...

Πραγματικά είναι πάρα πολύ καλή ταινία...και οι ηθοποιοί ένας κ ένας!!!