Ads 468x60px

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Wall-E







Ο ΓΟΥΟΛ-Υ, ένα αποφασιστικό ροµπότ, ζει για εκατοντάδες χρόνια πάνω στη Γη, µέσα στην απόλυτη µοναξιά, εκτελώντας πιστά το έργο για το οποίο σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους. Τακτοποιεί δηλαδή τα σκουπίδια, καθαρίζοντας τον πλανήτη, όπως περιγράφεται από τα αρχικά του ονόµατός του: WALL-E = Waste Allocation Load Lifter Earth-Class - ΓΟΥΟΛ-Υ = Γενικός Οριστικός Υπεύθυνος Οχετού Λύτρωσης-Υδρόγειος. Μια µέρα όµως, ανακαλύπτει ένα νέο νόηµα στη ζωή, όταν συναντά την Εύα (EVE = Extra-terrestrial Vegetation Evaluator), ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ, η οποία επισκέπτεται τη Γη. Η Εύα συνειδητοποιεί ότι ο ΓΟΥΟΛ-Υ έχει ανακαλύψει κατά λάθος το κλειδί για το µέλλον του πλανήτη και θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην έδρα της, το πολυτελές διαστηµόπλοιο Axiom, για να ανακοινώσει το νέο στους ανθρώπους που περιµένουν να επιστρέψουν ασφαλείς στον πλανήτη τους. Ο ΓΟΥΟΛ-Υ ακολουθεί την Εύα µέσα στο γαλαξία και έτσι ξεκινά µια απίστευτη και ταυτόχρονα κωµική περιπέτεια, 700 χρόνια µακριά από το σήµερα.

H ταινία είναι πάρα πολύ αστεία και ταυτόχρονα λυπηρή που βγάζει μια γλυκύτητα, πρόκειται λοιπόν για ένα mix από γέλιο, συγκίνηση, δάκρυ, περιπέτεια… Πρόκειται για την τολμηρότερη κινηματογραφικά και ωριμότερη σεναριακά ταινία της εταιρείας PIXAR, είναι ένας φόρος τιμής στη βωβή κωμωδία και μια εύστοχη οικολογική αλληγορία.
Ο Αντριου Στάντον, βραβευμένος με Όσκαρ για το «Ψάχνοντας το Νέμο», , παίρνει ρίσκο, τόσο κινηματογραφικό όσο και πολιτικό. Το πρώτο μέρος της ταινίας για περισσότερο από μισή ώρα δεν έχει καθόλου διάλογο, με δράση που θυμίζει τις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ το πολιτικό μήνυμα της ταινίας είναι αρκετά τολμηρό για μια οικογενειακή παραγωγή. Ο Στάντον παρουσιάζει ως υπεύθυνη για την καταστροφή του πλανήτη τη μοναδική υπερδύναμη, που έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο τη Γη, προωθώντας την υπερκατανάλωση.

Να τη δείτε:
- Εάν σας αρέσουν τα καρτούν
- για να ευαισθητοποιηθούμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος,
- για να γελάσετε με μια από τις επόμενες γενιές…:P μήπως είναι η ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε με τους διπλανούς μας όχι μέσω pc??

Να μην την δείτε:
- Εάν προτιμάτε τις ταινίες με πολύ δράση, ίσως κουραστείτε στην αρχή…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε χάσαμε, αλλά επέστρεψες με όμορφη ταινία!

xristina είπε...

Την είδες τελικά εε?! Σε έπεισα:P:P