Ads 468x60px

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Forrest Gump



"The story of a lifetime."

Η πορεία της ζωής του Φόρεστ Γκαμπ(Tom Hanks), ενός ανθρώπου με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που "συμμετείχε" σε μερικά από τα πιο σπουδαία γεγονότα που επηρέασαν την εξέλιξη των ΗΠΑ, από τα τέλη της δεκαετίας του 50 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 και κατόρθωσε να βγει νικητής μέσα από κάθε δοκιμασία που αντιμετώπισε η πατρίδας του. Ο Φόρεστ Γκαμπ συναντήθηκε με τον Eλβις Πρίσλεϊ, με τον Λίντον Τζόνσον, με τον Ρίτσαρντ Νίξον, πολέμησε στο Βιετνάμ και τελικά κατάφερε να γίνει πλούσιος και διάσημος. Μόνο που ο ίδιος δεν συνειδητοποίησε τη σημαντικότητα των πράξεών του λόγω της πνευματικής του κατάστασης…

Το δραματικό αριστούργημα του Robert Zemeckis, που γνώρισε τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία και έδωσε την ευκαιρία στον Tom Hanks να προσφέρει μια ακόμη συγκλονιστική ερμηνεία. Η ταινία βραβεύτηκε με 6 Oσκαρ: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας - Robert Zemeckis (Back to the future, Cast Away), α ανδρικού ρόλου - Tom Hanks, σεναρίου, μοντάζ και οπτικών εφέ. Ωστόσο θεωρώ ότι μερικά σημεία όπως το κομμάτι του στρατού, ή το κομμάτι που ο Φόρεστ τρέχει ασταμάτητα επιβραδύνουν το ρυθμό και σε ορισμένα σημεία δεν αποφεύγει καθόλου τα κλισέ του αμερικανικού σινεμά (ο Φόρεστ θύμα των τραμπούκων του σχολείου, η στρατιωτική θητεία με δόσεις ηρωισμού και αφέλειας, η επιχειρηματική ανέλιξη με μπόλικη τύχη κ.λπ.).

Να την δείτε:
- εάν αγαπάτε τα δράματα, σίγουρα θα την λατρέψετε
- για να καταλάβετε γιατί σάρωσε στα όσκαρ

Να μην την δείτε:
- εάν νομίζετε ότι τίποτα δεν σας πάει καλά, γιατί με τόσα που καταφέρνει ο Φόρεστ θα νιώσετε
ακόμα πιο χάλια

Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω το υπέροχο soundtrack της ταινίας που πραγματικά σε ταξιδεύει..Απλά κλείστε τα μάτια και ακούστε το..

Δεν υπάρχουν σχόλια: