Ads 468x60px

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Ώρες Κοινής Ησυχίας




"Τα άπλυτα βγάινουν στη φόρα"

"Σε μια γειτονιά, τα πράγματα φαίνεται να είναι ήρεμα. Το μόνο που ταράζει το σκηνικό είναι ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου που χτυπάει ανά περιόδους, αναστατώνοντας τους πάντες. Σε μια πολυκατοικία της συγκεκριμένης γειτονιάς, πέντε παράλληλες ιστορίες εξελίσσονται, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, οι οποίες, όμως, εντέλει συνδέονται... Η Λουκία κι η Νίκη είναι δύο αδελφές που σπουδάζουν στην Αθήνα και μοιράζονται το ίδιο σπίτι. Εντελώς αντίθετες ως χαρακτήρες, βρίσκονται διαρκώς σε αντιπαράθεση... Στο διπλανό διαμέρισμα μένει μια γιαγιά που πέφτει για ύπνο. Δύο ληστές θα διαρρήξουν το διαμέρισμά της. Η γιαγιά, όμως, τους επιφυλάσσει μιαν έκπληξη... Στο επάνω διαμέρισμα, μια όμορφη κοπέλα περιμένει τον αγαπημένο της. Εκείνος, όμως, είναι γιατρός και αργεί να εμφανιστεί... Ένας ηθοποιός, ταγμένος στην τέχνη, είναι έτοιμος να συμβιβαστεί και να πρωταγωνιστήσει σε μια σαπουνόπερα, ενώ δεν εμπιστεύεται τον νεαρό φίλο του... Τέλος, ένας ταξιτζής, διεκδικεί τη γυναίκα του, η οποία τον έχει παρατήσει κι έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι της μάνας της..."


Η "Ώρες κοινής ησυχίας" είναι η τελευταία δουλειά της Κατερίνας Ευαγγελάκου. Έκανε την εμφάνιση της στις σκοτεινές αίθουσες τον Φεβρουάριο που μας πέρασε κ δύσκολα θα τη θυμάται κανείς καθώς δεν είχε και την καλύτερη τύχη. Πως να γινόταν διαφορετικά άλλωστε αφού είχε το βασικό μειονέκτημα της ελληνικής της παραγωγής ( η δυσπιστία σε σχέση με τις ελληνικές ταινίες είναι δεδομένη και όχι άδικα) ενώ είχε και την βασικότερη έλλειψη των μεγάλων ονομάτων-κραχτών και των μεγάλων δαπανών σε διαφημίσεις. Κρίμα. Κρίμα για μια ταινία αρκετά αξιόλογη που δεν έχει τίποτα το φανταχτερό αλλά στέκεται αξιοπρεπώς στο κινηματογραφικό στερέωμα με μια υπόθεση πολύ αληθινή και πρωταγωνιστές της...διπλανής πόρτας. Πολύ ωραίο το τραγούδι της ταινίας που γράφει και ερμήνευει η Δήμητρα Γαλάνη(video) για μια ταινία που τουλάχιστον ξεφεύγει από την ελληνική πεπατημένη.

Nα τη δείτε:

-Για να στηρίξετε τις αξιόλογες ελληνικές παραγωγές
-Γιατί ποιότητα και ελληνική ταινία αποτελεί έκπληξη

Να μην την δείτε:

-Αν δεν σας έπεισαν τα καλά μου λόγια
-Θέλετε κάτι εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα.(Καλή ταινία είπαμε,δεν είναι κ για όσκαρ:P)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας αρεσε πολυ ο νεαρος ηθοποιος λευτερης στυλιανελλης που υποδυοτα το κορακι

Ανώνυμος είπε...

Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΛΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΤΑ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη ταινια με περιεχομενο.ευτυχως που υπαρχουν σκηνοθετες οπως η κατερινα.ρεσιταλ ερμηνειας απο τον ερικο λιτση οπως παντα και απο το νεαρο πρωτοεμφανιζομενο κουκλο λευτερη στυλιανελλη που εκανε τον υπαλληλο γραφειου τελετων.κριμα μονο που μας στερησατε τη χαρα να τον δουμε περισσοτερολευτερ σε λατρευω εισαι κουκλος και πολυ καλος ηθοποιος.ευτυχως που σε βλεπω στο ζωη ξανα