Ads 468x60px

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

27 Dresses-27 Φορέματα




"Αlways a bridesmaid, never a bride"

H Τζέιν, μία ιδεαλίστρια, ρομαντική και ολοκληρωτικά ανιδιοτελής γυναίκα είναι μία αιώνια παράνυφος, που δυστυχώς γι΄αυτήν ο δικός της ευτυχισμένος γάμος ούτε καν διαφαίνεται στον ορίζοντα! Όταν όμως η νεότερη αδελφή της, η Τες, κερδίζει την καρδιά του αφεντικού της Τζέιν -με τον οποίο η ίδια είναι κρυφά ερωτευμένη- τότε η Τζέιν αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα…


Η Katherine Heigl, βραβεβένη με Emmy για το ρόλο της ειδικευόμενης χειρούργου στο "Grey's Anatomy" δοκιμάζει τα 27 φορέματα της σεναριογράφου του " Ο διάβολος φοράει Prada" Aline Brosh McKenna σε μια ταινία για το γάμο, τις αδερφικές σχέσεις, τις ερωτικές σχέσεις και γενικά για τις σχέσεις. Βασικά λάθος, μια ταινία μόνο για το γάμο. Για τον διακαή πόθο μιας κοπελίτσας να ντυθεί νυφούλα. Άντε και στα δικά σας!

Για μια ακόμη φορά είδα ταινία όντας αρνητικά προκατειλημένη για την ποιότητα της. Σε μεγάλο βαθμό δεν έπεσα έξω. Το "27 dresses" είναι μια κομεντί από τις πολλές τους είδους, από εκείνες που σε κανένα χρόνο θα παίζουν στις μεσημεριανές ζώνες του Σαββατοκύριακου, που από την πρώτη σκηνή ξέρεις κιόλας τι θα γίνει στην τελευταία αλλά θα τη δεις για να χαλαρώσεις και να σπάσεις πλάκα. Ο ρόλος της καημένης της Heigl είναι να απορεί κανείς πως από χειρούργος καταδέχτηκε να το παίξει κολλημένη με το γάμο αλλά μια περιέργεια για το πως τα καταφέρνει την έχεις.Κ αυτό γιατί η ίδια (η Jane για να μην περεξηγηθώ)και όλη η ταινία είναι λίγο αξιολύπητη μερικές φορές αλλά ευτυχώς καταφέρνει να έχει και πλάκα.Ερμηνευτικά δεν ξεχωρίζει κανείς, εκτός από την Heigl που κινείται σε μέτρια επίπεδα (μια και δεν την ευνοεί το σενάριο) αλλά δίνει μια πολύ χαριτωμένη και αρκετά ευχάριστη ερμηνεία.

Γενικα μπορεί να μην πρόκειται για κανένα αριστούργημα (ούτε καν)αλλά μια και "έκαστος στο είδος του" για ρομαντική κομεντί καλά τα πάει.. Αν και πολύ ρομαντική μερικές φορές.

Να τη δείτε:

-Αν σας αρέσουν οι πολύ ρομαντικές ταινίες
-Αν έχετε καλές σχέσεις με το γάμο
-Αν θέλετε μια χαλαρή ταινία για να περάσει η ώρα σας

Να μην τη δείτε:

-Αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω
-Αν είστε άντρας(Μάλλον είναι λίγο έως πολύ κοριτσίστικη:P)

Δεν υπάρχουν σχόλια: