Ads 468x60px

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

U2-3D




"Feel the music!"

Η U2-3D, η πρώτη 3-D (τρισδιάστατη) ψηφιακή κινηματογραφική ταινία με αληθινούς ανθρώπους, είναι μία μοναδική εμπειρία που βάζει τους θεατές μέσα στην παλλόμενη από ενέργεια ατμόσφαιρα μιας συναυλίας σε στάδιο, την οποία δίνει ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στον κόσμο. Όλα αυτά με τη χρήση ψηφιακών 3-D εικόνων και πολυκάναλου surround ήχου, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό που διακατέχει το κοινό μίας live συναυλίας των U2.

Η ταινία κινηματογραφήθηκε στο Νότιο Αμερική κατά τη διάρκεια του τελευταίου κομματιού της περιοδείας των U2 "Vertigo". Με κομμάτια από επτά διαφορετικά show πρόκειται για μια πραγματική καινοτομία αφού περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αριθμό 3-D καμερών που χρησιμοποιήθηκαν ποτέ σε μια ταινία. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Πρόκειται για ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα στον τομέα της ψυχαγωγίας. Μπορεί να μη σε βάζει ακριβώς μέσα στο αχανές γήπεδο στο οποίο κινηματογραφήθηκε αλλά σίγουρα είναι ότι πιο κοντά μπορεί να ζήσει κάποιος στην ατμόσφαιρα μιας συναυλίας. Σκηνοθετικά ήταν κάτι παραπάνω από άρτια αφού οι λήψεις στη σκηνή αλλά και στο στάδιο ήταν εντυπωσιακές. Αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης για ταινίες 3-D τη βρήκα ιδιαιτέρως πετυχημένη αφού δεν είναι λίγες οι φορές που θέλεις να απλώσεις τα χέρια και να αγγίξεις τους καλλιτέχνες ή να γίνεις ένα με το κοινό. Πολύ καλό ποιοτικά ήταν και το ηχητικό κομμάτι. Το μόνο αρνητικό (προσωπική εκτίμηση) ήταν η χαμηλή μουσική στην αίθουσα που έκοβε κάτι από το ρεαλισμό της όλης προσπάθειας.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν αν σας αρέσουν έστω και λίγο οι U2, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όσο εντυπωσιακές και αν είναι οι λήψεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες μάλλον θα σας αφήσουν αδιάφορους.

Να τη δείτε:

-Αν σας αρέσουν οι U2 τόσο ώστε να παρακολουθήσετε μια συναυλία τους.
-Γιατί αν μη τι άλλο οι 3-D ταινίες είναι μια διαφορετική εμπειρία

Να μην τη δείτε:

-Αν δεν σας αρέσουν οι U2
-Αν θέλετε μια παραδοσιακή ταινία με υπόθεση, ηθοποιούς κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: