Ads 468x60px

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Blitz



«It’s cop-killer versus killer-cop»

Στο σηµερινό Λονδίνο, η δράση ενός serial killer που είναι γνωστός µε το όνοµα Blitz, έχει προκαλέσει πανικό στην αστυνοµία καθώς αποκλειστικός στόχος του είναι αστυνοµικοί. Την υπόθεση να αναλάβει προσωπικά ο σκληροτράχηλος ντεντέκτιβ Τοµ Μπράντ (Jason Statham), γνωστός για την εκτός νόµων συµπεριφορά του προκειµένου να πετύχει το στόχο του. Παρόλα αυτά, η σύλληψη του δολοφόνου αποδεικνύεται δύσκολη. Καθώς οι εκτελέσεις συνεχίζονται και οι ζωές των συναδέλφων του Τοµ χάνονται η µια µετά την άλλη, ο ίδιος αρχίζει να αµφιβάλει για την αποτελεσµατικότητα του.

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Κεν Μπρούεν, το τέταρτο του συγγραφέα με ήρωα τον Μπραντ, χαρακτήρα που εμπνεύστηκε από έναν αστυνομικό που γνώριζε τα δέκα χρόνια που έζησε στο Μπρίξτον, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Elliott Lester σημειώνει, «Πλέον ζω στην Αμερική και δεν έχω δει καμία βρετανική παραγωγή που να μοιάζει έστω και λίγο με το «Blitz». Για να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο ήθελα κάτι μοναδικό».

Δε ξέρω εάν είναι όντως κάτι μοναδικό για το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αμερική πάντως η ταινία δεν παίχτηκε ποτέ! Στην Ελλάδα πάλι είχε κοινό, γιατί όπως φαίνεται είμαστε κοινό που τα βλέπουμε όλα! Είναι μια ταινία δράσης, που σε κρατάει σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της..

Να τη δείτε:
-γιατί έχει απρόβλεπτο φινάλε
-για να μας πείτε εάν ο Jason Statham έχει καθιερωθεί ως ο νέος Bruce Willis

Να μην τη δείτε:
-εάν έχετε συνηθίσει σε ταινίες που κυλούν βασανιστικά αργά..

Επίσημο site: Blitz

Δεν υπάρχουν σχόλια: