Ads 468x60px

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

The Rum Diary- Μεθυσμένο Ημερολόγιο



"Absolutely nothing in moderation"

Bασισμένη στο πρώτο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, στην μακρά και διακεκριμένη καριέρα του, η ταινία "Μεθυσμένο Ημερολόγιο" θα μας διηγηθεί την ιστορία του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ (Τζόνι Ντεπ). Κουρασμένος από τη φασαρία και την τρέλα της Νέας Υόρκης και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της μετά-Αϊζενχάουερ εποχής, ο Κεμπ ταξιδεύει στο γαλήνιο νησί του Πουέρτο Ρίκο, για να εργαστεί σε μια τοπική εφημερίδα, στην San Juan Star, που διευθύνει ο ξεπεσμένος αρχισυντάκτης Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Υιοθετώντας την βυθισμένη στο ρούμι ζωή που περιγράφει ο Χέμινγουεϊ στο "The Lost Generation", ο Πολ πολύ σύντομα θα ερωτευτεί παράφορα την Σενό (Άμπερ Χερντ), την ελκυστική, αμερικανικής καταγωγής μνηστή του Σάντερσον (Άαρον Έκχαρτ), ενός επιχειρηματία που ασχολείται με σκοτεινές κτηματομεσιτικές υποθέσεις.

Η ταινία εκθέτει τις προσπάθειες μιας ομάδας διεφθαρμένων «μπάσταρδων» να ρυπάνουν την παρθένα φύση και να εξαθλιώσουν τον ντόπιο πληθυσμό προκειμένου να δώσουν μια ανάσα στο ασθμαίνον αμερικάνικο όνειρο και φυσικά να πλουτίσουν απο όλο αυτό το συγκρότημα που σκέφτονται να δημιουργήσουν χωρίς νόμιμα μέσα. Κάπου εκεί o σεναριογράφος Ρόμπινσον βάζει στην εξίσωση και το ζήτημα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην εποχή θεσμοποίησης της λεγόμενης gonzo (πληρωμένης) δημοσιογραφίας και του αιώνιου ηθικού διλήμματος «να ξεπουληθώ ή όχι στα μεγάλα συμφέροντα;».

Αν και θεωρώ τον Τζόνι Ντεπ πολύ καλό ηθοποιό και έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στους ρόλους, σε αυτή τη ταινία δεν με έπεισε. Νομίζω ότι είναι λίγο βαρετή σε όλα τα επίπεδα..

Να τη δείτε:
- για την εντυπωσιακή φωτογραφία που καταφέρνει να χωρέσει όλη τη σαγήνη των σπορ αυτοκινήτων και τη ζωντάνια ενός τροπικού παραδείσου

Να μη τη δείτε:
-εάν είστε κατά τον κοκορομαχιών
-εάν έχετε να κάνετε κάτι καλύτερο..

Επίσημο Site: The Rum Diary

Δεν υπάρχουν σχόλια: